dimarts, 12 d’abril del 2016

3er enigma per els pares

Tinc tres capses amb caramels, uns de llimona, uns de menta i els altres barrejats.
Els cartells de les capses de caramels estan mal col·locats i els hem de col·locar bé.
Quin és el mínim de caramels que hem d'agafar per saber on va cada cartell?

4 comentaris:

  1. Si suposem que tots els cartells estàn malament nomès que n'agafem UN caramel de la capsa on posi "barrejats" n´hi hauria prou.

    Si el caramel té gust de llimona, com sabem que no pot ser la capsa dels caramels barrejats (totes les etiquetes estàn malament) ha de ser la capsa que conté els caramels de llimona; a més, la capsa on posa que són caramels de menta nomès pot contenir els caramels barrejats o els de llimona, però com la capsa anterior ja contè els de llimona per força aquesta ha de contenir els caramels barrejats.

    Finalment, la capsa on posa que els seus caramels són de llimona no té més remei que contenir realment els caramels de menta.

    El mateix succeeix en cas que el caramel que hem agafat tingui gust de menta, com no pot ser la capsa dels caramels barrejats no té més remei que ser la capsa que conté els caramels de menta; com abans, la capsa on posa que els seus caramels són de llimona, com ja no pot contenir els caramels de menta nomès té l'opció de contenir els caramels barrejats.

    Per tant, la capsa on deia que els seus caramels són de menta només pot contenir els caramels de llimona.

    Nota: és important que el caramel que agafem sigui de la capsa on posi que són barrejats, perquè si n'agafem un caramel d'alguna de les altres dues, en cas que tingui el mateix gust que el que posa a l'etiqueta de la capsa podríem esbrinar que contenen totes les capses però, si fa un gust diferent del que posa a la seva etiqueta, no hi ha forma d'esbrinar que contenen les capses amb tota seguretat, hauriem d'agafar un segon caramel.

    José Manuel Tesoro.
    Naida Tesoro, P3A.

    ResponElimina
  2. No n'hem d'agafar cap, ho mires per l'envoltori.

    ResponElimina
  3. No n'agafaria cap, ho miraria per l'envoltori, el color del paper.
    Guillem Sánchez P4 A

    ResponElimina
  4. 3 caramels si tots els cartells estan mal colocats
    mare de Joina Comellas 5èC

    ResponElimina